Levering van een tijdelijke kapitein aan International Transport Contractors (ITC) uit Heemstede en een kapitein voor het anchorhandling supply ship ITC Cyclone

Aquarius Marine Services (AMS), werd  door International Transport Contractors (ITC) uit Heemstede gevraagd een tijdelijke kapitein te leveren. Voor de periode van Maart tot April 2012 zocht men een kapitein voor het anchorhandling supply ship ITC Cyclone.

 The ITC Cyclone had een langdurig time charter verkregen voor BP offshore Angola en diende te worden aangepast voor de nieuwe opdracht. Het schip moest assistentie kunnen verlenen bij afmeren en positioneren van shuttle tankers gedurende FPSO losoperaties en moest ook duikoperaties uit kunnen voeren. De modificaties zouden in Walvisbaai, Namibia worden uitgevoerd en zouden worden gecoördineerd door een ITC superintendent een derde partij.

Jan van der Sluis loste de vorige kapitein af in Luanda, Angola en na wat vertraging voer het schip naar Walvisbaai. Een maal langszij in Walvisbaai werden de aanpassingen direct gestart. Als basis voor de duik uitrusting werd een ponton dek  op de binnenverschansing van het achterdek geplaatst. Vervolgens werd de duikuitrusting geïnstalleerd. Mudtanks and kettingbakken werden omgebouwd tot gasolietanks. Man overboordboot en kraan werden herplaatst en een snelle RIB en een werkboot met hun kranen werden geïnstalleerd.  De kombuis werd opgeknapt en van extra opslagruimte voorzien. Het DP systeem werd verbeterd tot DP2.  Een nieuw TV systeem en wifi internet werden geïnstalleerd. Buitenboord werden de (stoot)banden verbreed. Verder werd er uitgebreid machinekamer onderhoud uitgevoerd. Na 5 weken met lange, drukke dagen op een half gedemonteerd schip kwam de vaste kapitein weer aan boord om de verbouwing af te ronden.

login