Levering superintendent aan International Transport Contractors (ITC) uit Heemstede voor droogzetting van het anchorhandling supply schip Boulder

Voor de droogzetting van het anchorhandling supply schip Boulder in februari 2012, werd Aquarius Marine Services (AMS)gevraagd een superintendent te leveren door International Transport Contractors (ITC) uit Heemstede.

De Boulder was aan het werk voor de pijpenlegger Castoro-6  in the Baltic en had dwarsschroef problemen. Om goed te kunnen manoeuvreren moest de boegschroef worden gerepareerd. Het besturingssysteem was eerder al gecontroleerd en nu werd de Boulder droog gezet om het onder watergedeelte te controleren. Het schip werd gedokt bij scheepswerf Marpro in Gdynia. De gelegenheid werd door ITC gelijk benut om een oude schade aan de verschansing te repareren.

 De zijschroeven werden met een Rolls Royce technici?n geopend, overhaald en getest.  Ondertussen verving Marpro gedeeltes van bakboord verschansing en werden kleine reparaties uitgevoerd. Er kon flink worden bespaard door grote stukken van de verschansing te rechten in plaats van te vervangen.  De reparaties werden tot tevredenheid van de DNV surveyor uitgevoerd.

Op vrijdagmiddag net voor vertrek, controleerde Gdynia Port State Control (PSC)de scheepscertificaten en kwam er achter dat er een certificaat miste. Het certificaat hoorde aan boord te zijn door nieuwe regelgeving, maar de Nederlandse vlag (ILenT) kon dit nog niet leveren en had een algemeen schrijven hiervoor opgesteld. Dit was niet acceptabel voor PSC en aanvullende documentatie moest worden aangeleverd. Er werd contact gezocht met ILenT en net voor sluitingstijd van het PSC kantoor werd toestemming gegeven om weer te mogen varen. Na 10 dagen repareren, verliet het schip Gdynia binnen de gestelde tijd met een werkende boegschroef en een Condition of Class verwijderd.

login